Трима от обвиняемите по делото за опасните отпадъци получиха условни присъди

Снимка: pixabay.com

Трима от обвиняемите за аферата с вноса и преработка  на опасни отпадъци получиха условни наказания след споразумение с прокуратурата. Това са бившият ръководител на плевенската екоинспекция Габриел Савов, бизнесменът Айгюн Еминов и бившият директор на „Монбат Рисайклинг“ Васил Богданов, предаде БНР.

Тримата  са се признали за виновни пред Специализирания наказателен съд по обвинението, че са част от престъпна група, извършвала престъпления срещу околната среда.

По това дело все още продължава разследанието срещу братята Пламен и Атанас Бобокови, бившият заместник-министър на околната среда Красимир Живков, както и бизнесменът Николай Миховски.

В началото на седмицата Софийският районен съд обяви за незаконен 24-часовия арест на бизнесмена Пламен Бобоков на 9 юли миналата година. В деня на определения за незаконен арест на Пламен Бобоков, прокурори и въоръжени служители на Бюрото за защита на свидетели нахлуха в президенството и арестуваха секретаря на държавния глава Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев. Милушев също обжалва задържането си и съдът го отмени. Т.е. към момента от общо три ареста в този ден, два бяха обявени за незаконни.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам