BG | EN

Трима души са задържани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня” (обновена)

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Тази сутрин, в предаването „Здравей, България” на НОВА ТВ Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор съобщи, че трима души са задържани за 24 часа за разораването на дюните до къмпинг „Смокиня“. Багеристите били задържани на място още в неделя, но обяснили, че са наети от трето лице.
„Получили са 1000 лева. Задържан и поръчителят”, заявява пред НОВА Арнаудова.

„Категорично се касае за разрушаване на дюни. Това за нас е защитена територия, а унищожаването й представлява престъпление от общ характер. Стартирано е наказателно производство”, обяснява тя.

В същото време задържаният като поръчител бургазлия е отрекъл пред полицията да е поръчвал заравняването на дюните, се разбира още от материала на НОВА.

По-късно през деня днес от Окръжната прокуратура в Бургас съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая с заравнените дюни на къмпинг „Смокиня“. Разследването продължава с разпити на свидетели. По информация на БНР, като поръчител е задържан 45-годишният Иван Нончев от Бургас. Той има каравана на къмпинга и до момента отрича вината си. Задържани са и двамата багеристи, които са заравнили  терена. Единият от тях – Манол, е племенник на кмета на Равадиново Иван Пазвантов. До края на деня се очаква на задържаните да бъдат повдигнати обвинения за увреждането на Защитени територии, което се санкционира с глоба от 2 до 10 хил. лева или лишаване от свобода до 3 години.  

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините