BG | EN

Трети обвиняем за участие в престъпната схема за вземане на подкупи в КАТ – Благоевград

Снимка: пресцентър – прокуратура

Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла още един обвиняем за участие в престъпната схема за вземане на подкупи в КАТ-Благоевград, съобщи прокуратурата. Това е Н.Д., участвал като помагач в извършване на престъпление по чл. 302, т. 1 б. „а“, вр. чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал.4 от НК.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление, поясняват от прокуратурата.

За времето през 2017 г. и 2018 г., в гр. Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Д. умишлено улеснил  началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград Д.С., в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, да приеме дар и облага – пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на превозни средства в районните управления в Петрич и Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Н.Д. провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвиняемия Н.Д. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние, допълват от прокуратурата.

На 22 май т.г. началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов беше изведен с белезници от работното му място и задържан по обвинение за подкуп и престъпления по служба.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините