Трева поникна на асфалтирана преди година улица в Смолян

Снимки: „Отзвук“

Трева поникна на асфалтираната през миналата година улица „Студенец“ в Смолян , установи репортерска проверка на регионалното издание „Отзвук“ след сигнали на граждани. Настилката – не повече от 2-3 сантиметра е била положена през юни 2019 г., новече е напукана и от нея е поникнала трева.

Изпълнител на обекта, финансиран от Община Смолян, е фирма „ИСА 2000“ е показала проверка на изданието.

Тънка и некачествена е не само настилката, платена от Общината, но и тази, поръчана от живеещи в квартала, обясняват гражданите. Хората използвали случая с ремонта на улицата и платили на фирмата допълнително за асфалтиране пред гаражите си.

„На 26 май 2019 г. платихме 800 лв. за 4 тона асфалт, който поставихме пред гаражите. Когато тръгнах да си сменям гумите, крикът потъна в асфалта“, обяснява Светослав Стефанов и показва фактура от фирмата. „Направите си сметка за какво става въпрос, пълна трагедия! Няма и година – вижте тревата излиза от асфалта! Дойде време да косим“, допълва смолянчанинът.

Хората са притеснени, че след една-две години асфалтът, чакан 25 години, ще бъде изровен от дъждовете. На доста места вече е напукан. Рони се дори и на ръка.

Наскоро трева проби асфалта и на прясно ремонтиран път в петричкото село Първомай, където настилката беше положена по-малко от месец преди това.

И в двата случая, фирмата, положила асфалта е с богата история в пчеленето на обществени поръчки.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам