Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия за близо 100 хил. лева

Трайчо Трайков
Снимка: Личен профил във Фейсбук

Бившият министър на икономиката и енергетиката, а сега кмет на район „Средец“ в София от „Демократична България“ Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Той беше обвинен в конфликт на интереси заради това, че като министър е отдал концесия на „Каолин“ – предприятие, в което е притежавал акции. КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв..

Изводът, направен в решението на съда е, че конфликтът на интереси, мотивиран от КПКОНПИ по отношение на Трайков, очевидно е с цел, различна от заложеното в закона.

Днес при участието си в предаването „12+4“ по БНР Трайков беше категоричен, че каквото и да е решение на съда не може да му възстанови претърпените щети – морални, репутационни и материални. Той обясни, че ролята на подобни дела е да послужат като предупреждение против такива произволни решения на държавните органи в бъдеще.

Трайков е завел това дело чак през 2019-а година, защото тормозът над него е продължил. „С наказателното дело и със запорите на КПКОНПИ. Реших, че единствената нормална реакция на човек, който е в тази ситуация, е да си търси правата по законен начин“, обяснява той.

Искът е заведен във време, в което Сотир Цацаров още не е бил станал председател на Антикорупционната комисия, уточнява Трайчо Трайков. Според него сега Цацаров има възможност да покаже дали го е грижа за разхитените пари на данъкоплатците – като се откаже от обжалване. Защото обжалването ще бъде загубено, но означава още хонорари и т.н.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам