BG | EN

Тон и половина нелегален алкохол откриха митничари в гараж в Аксаково

Снимка: Агенция Митници

Огромно количество  (1467 литра) нелегален етилов алкохол откриха служители от митническа мобилна група в гараж в град Аксаково, област Варна. 

Митническата проверка в частния имот в града е извършена на 04.07.2018 г., съобщиха днес от Агенция „Митници“.

В гараж на територията на имота митническите служители откриват ПВЦ съдове с различни вместимости – от 10 до 55 литра, съдържащи прозрачна и жълта на цвят течност, с мирис на етилов алкохол. Установено е чрез измерване със сертифициран денситометър, че пластмасовите съдове са пълни с общо 1467 литра етилов алкохол, от които 1125 литра прозрачна течност с алкохолно съдържание 32% vol. 287 литра жълта течност – 48,5% vol., както и 55 литра спирт с алкохолно съдържание 97% vol. За алкохола не са представени документи за произход, обезпечен или платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/, поясняват от митническите служби.

Нелегалният алкохол е бил иззет. Взети са били и проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Проверката е била в рамките на засиления контрол на Агенция „Митници“ срещу нерегламентираното производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието, се посочва в съобщението на институцията. От там добавят,  че засилените проверки ще продължат през целия туристически сезон.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините