BG | EN

Тонове вода се изливат от година в центъра на Смолян, а „ВиК“ нехае (видео)

https://www.facebook.com/otzvuknews/videos/502789953661451/?t=0

Тонове питейна вода се изливат в център в Смолян, вече близо година, но аварията и до днес не е отстранена от местното ВиК дружество, въпреки, че проблемът отдавна е локализиран. Той е на ул. „Кольо Фичето“ и е от началото на тази година. Живеещите в близкия жилищен блок се притесняват, че водата може да подкопае основите му и да наводни избите им. За това съобщава месното издание „Отзвук“.

„Пет – шест човека от блока се обаждаме постоянно, но никой не предприема нищо за отстраняване на аварията, каза един от обитателите на жилищната кооперация Георги Гегов. Пълно безхаберие и нехайство за питейната вода“.

Домоуправителят на блока Димитър Николов твърди, че още през лятото е получил обещание, че проблемът ще бъде решен, но до този момент нищо не е направено.

„Казаха ми, че лично директорът на ВиК е идвал и се е запознал с аварията на място. Обясниха ни, че тя е преди водомера, че течът е за сметка на ВиК и е отговорноста за отстраняването му е на дружеството., каза още Николов.  Мина половин година и преди седмица пак реших да им позвъня. Диспечерът ме прехвърли на служител, който отговаря за шахтите. Той пък ме прехвърли на друг, който не отговаряше на телефона си“.

Шахтата, в която тече водата не е обезопасена. Жителите на близкия жилищен блок сами са предприели мерки, за да избегнат нещастни случаи. Заради дълбочината на иахтата падане на деца в нея могат да бъдат фатални.

Въпреки твърденията на граждани обаче, се оказало, че в местното ВиК дружество нямат информация за аварията, а вината за това била на началника на района, в който попада спуканият водопровод. Според зам.-директорът на компанията Костадин Тотев аварията трябва да бъде отстранена до дни.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините