ТЕЛК – Ловеч затвори врати заради конфликт на членовете и председателя на комисията

Снимка: принтскрийн bTV

Ръководството на областната болница в Ловеч започва процедура по закриване на Трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) към лечебното заведение, след като вчера целият състав на комисията, която се занимава с експертиза на трайната и временна нетрудоспособност на лицата, получили увреждания на здравето, подаде молби за напускане. Причина за това стана завръщането на работа на председателя ѝ д-р Донка Минкова, която в края на януари т.г. бе арестувана и е подсъдима за взимане на подкуп.

Директорът на болницата д-р Румяна Нановска обясни пред медиите, че е дала едноседмичен срок на д-р Минкова да отговори на предложението да бъде освободена от длъжността председател, като ѝ бъдат изплатени всички обезщетения, но днес д-р Донка Минкова е отишла на работа с намерението да встъпи в длъжност.

Пред БНР д-р Минкова е била категорична, че се връща на работа.

При пълен коридор с пациенти, кабинетите на ТЕЛК внезапно спряха работа, съобщи bTV. Засега ТЕЛК остава неработещ, допълва медията.

„ТЕЛК ще има, но няма да бъде в този състав. Този състав ще работи докато започне процедурата по закриването“, посочи пред БНР директорът на болницата.

Процедурата по назначаване на нова комисия ще отнеме около месец. До тогава пациентите ще се пренасочват към Троян.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам