BG | EN

Таксиметрови шофьори поискаха сигурност (обновена)

Кадър от протеста в Пловдив
Снимка: podtepeto.com

Таксиметрови шофьори се събраха на протест днес във Враца в подкрепа на исканията на колегите си от Русе за справедлива присъда по делото за убийството на техен колега. Протестиращите поискаха и гаранции за своята собствена сигурност.

Според врачанските таксиметрови шофьори, в автомобилите трябва да има монтиран паник бутон и система за видеонаблюдение, съобщи регионалното издание „Зов нюз“.

Поводът за негодуванието на водачите, които излязоха на протест днес в Русе, Враца и други градове на страната, беше убийството на 60-годишен таксиметров шофьор в русенското село Николово, извършено в средата на март м.г. За него са обвинени двама младежи, които тогава са били непълнолетни – на по 17 години. В рамките на следващите три дни Окръжен съд Русе ще заседава по делото.

По информация на пловдивското издание „Под тепето“ от късния следобед, около стотина жълти коли с надписи: „Справедлива присъда за убийците на колегата от Русе“ са се събрали на паркинга пред зала „Чайка“ в 14,30 часа днес в Пловдив, за да подкрепят протеста на колегите си от Русе.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините