BG | EN

Таксиметрови превозвачи протестират в Пловдив

Илюстративна снимка: Pexels от Pixabay

Таксиметрови шофьори от Пловдив излязоха на протест пред Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в града и поискаха оставката на директора му инж. Пламен Вълчев. Причините, които посочиха са лошата организация на движението в града, сивия сектор в бранша и проблемите със стоянките за таксита.

Събитието се проведе в много по-малък мащаб от предварително обявения. Пред сградата на предприятието се събраха няколко представители на различни таксиметрови асоциации, но представители на големи таксиметрови фирми нямаше, коментираха местните медии. На протеста не се явиха и автобусните превозвачи, които настояват за увеличаване на субсидиите за пътниците, които се возят на преференциални цени.

Искаме човек, който ще върши работа, категоричен беше Володя Домашенко, съпредседател на Национална асоциация за защита “Георги Ряпов“ с настояване за оставката на инж. Пламен Вълчев. Според протестиращите Вълчев не изпълнява своите задължения ефективно. От своя страна директорът на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ покани протестиращите на среща.

Таксиметровите шофьори обявиха, че ако до 10 септември инж. Пламен Вълков не подаде своята оставка, те ще излязат на мащабен протест.

Директорът на ОП „Организация и управление на транспорта“ , обаче, е посочил пред Радио Пловдив, че няма да подаде оставката си, освен ако не му бъде поискана от кмета Здравко Димитров, и че ще търси правата си в съда, за някои обвинения, отправени от превозвачите днес.

Заместник-кметовете на Пловдив по финанси Велико Родопски и транспорт Тодор Чонов от своя страна са се срещали през изминалите дни с представители на превозваческите фирми, обслужващи линиите от масовия градски транспорт в Пловдив, но тъй като не са постигнали споразумение през тази седмица предстои нова среща.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините