BG | EN

Такива са нравите и правилата в милиционерска република България

Илюстрация: Pixabay

„За истината“ публикува коментар на Огнян Минчев от профила му във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

Запис след запис – разкриващ вътрешните диалози на една политическа партия – ПП. Като граждани ние отдавна нямаме илюзии, но слава Богу, все още не сме си загубили акъла напълно, та да бъдем управлявани от оперативните мероприятия на знайни и незнайни милиционери. 

Първи въпрос – защо излизат записи само за ПП?

 Възможни отговори – Тия от ПП са гадни копелета, корумпирани, те редовно правят така… Повечето (всички -?) други партии мирно и кротко агитират с честно придобити пари, оперирани по банков път в съгласие със закона – ПП прави обратното… 

Някои други партии и лидери имат контрол върху тези служби, които могат да правят такива записи, други партии – нямат контрол… 

Втори въпрос – излизат запис след запис, но те предизвикват само изпускане на мръсен въздух в медиите. Защо няма реакции на правоохранителни институции, ако тези записи показват незаконно поведение? 

Подуха, подуха мръсен въздух в медиите – и кампанията за така жадуваните избори продължава. 

Възможни отговори – всъщност само един: съдържанието на мероприятието е въздух под налягане – става за скандал, но не става за разследване… Въпросите могат да продължават, но отговорът винаги досега е само един – такива са нравите и правилата в милиционерска република България.

P.S. Компроматните кампании по време на избори са нож с две остриета – плисваш леген с помия върху някого, но се включва бумерангов ефект. Когато фекалната маса се хвърли във вентилатора, тя се разпръсква по целия периметър.

Рубриката „Анализи“ представя различни гледни точки. Не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на „За истината“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени анализи

Още от автора

Политици, нямате мандат да се подигравате с хората

Нямате мандат да се подигравате с хората. Ако не можете да бъдете професионални политици - вървете си! В Германия след парламентарни избори в продължение понякога на месеци партийните лидери договарят коалиция за управление. Правят го с достойнство, с взаимно уважение и с отговорност към собствената си държава.

„Шенген по въздушно-капков път“ – новата парола на хибридната война*

Рупорите на кремълската пропаганда в България с готовност поеха новата парола на хибридната война срещу националния ни интерес - влизането в Шенген "по въздушно-капков" път е постижение с "пренебрежима стойност", което обаче застрашава България да се напълни с мигранти, които "чужденците" ще ни задължат да приемем.

„Аз съм Гошо Папура, ела ме хвани за … ухото…“

Народът - щастлив... Избраниците му се връщат при него. Какво друго му остава на народа, освен да връчи на избраниците резервната мотика - поне някаква файда да остане...

Още анализи

Малкият зъл демон на популизма

Прогресът на "Величие" - неподражаем миш-маш от патриотично, проруско, про-силна ръка, про-ще стане по-хубаво - отваря и у нас вид портал, през който се шмугва малкото зло демонче на популизма, пише Ивайло Нойзи Цветков.

Гневът може да докара нов „спасител“ – например Радев?

Заради огромния гняв от повтарящи се избори, един нов "спасител", като президентска партия на Радев, има потенциал да измести дори ГЕРБ от първото място и да помете малките формации. Има ли шанс за стабилно управление?

Лъжи и манипулации: как „Величие“ иска да подчини медиите

"Величие" излиза от риалити шоуто "Исторически парк" и отива на големия публичен екран. Там се бори за ексклузивни права - без корекции, забележки и критики. А това се постига само с открита война с медиите.