С on-line петиция пловдивчани искат оставката на зам.кмета по устройство на територията и общинска собственост

арх. Невена Бълчева
Снимка: „Под тепето“

Петиция с искане за оставката на зам.кмета по Устройство на територията и общинска собственост в Пловдив арх. Невена Балчева откриха представители на инициативния комитет в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург”. Мотивът е, че арх. Балчева е „пряко отговорна за презастрояването на Пловдив”.

Подписката започна само няколко дни след като Общински съвет прие предложението на арх. Балчева за одобряването на проект за изменение на ПУП-ПРЗ за имот, на който се намира бившия завод на Кока Кола в Пловдив. С изменението се допуска строителството на 20-етажни сгради в 50-декаровия парцел, при 70 процента плътност на застрояване, пояснява регионалното издание „Под тепето„.

Инициатор на петицията е Асен Костов – един от водачите на антиправителствените протести през лятото.

Според Костов зам.-кметът е увеличил двойно параметрите на строителство в сравнение с действащия ПУП.

В петицията, която е открита on-line, са изброени и още няколко конкретни повода, довели до общественото недоволство срещу пловдивския заместник кмет. Сред тях изгубеното дело за парка зад хотел Санкт Петербург и разрушаването на един от тютюневите складове.

В искането се посочва, че ако арх. Балчева не си подаде оставката, неводолните обмислят и започването и на протестни действия.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам