С 5 млн. лв. училище в Харманли ще прави пейки – книги, маси с „Не се сърди човече“ и ще сади цветя

СУ „Неофит Рилски“ в Харманли
Снимка: Община Харманли

Харманлийското училище „Неофит Рилски“ е спечелило финансиране в размер на 5 млн. лв., осигурени от Предприятието по управление на околната среда и водите и екоминистерството. Проектът „Игрите и учението – приятели по пътя към знанието“ по Национална кампания „Чиста околна среда – 2021г.“ е на тема “Обичам природата – и аз участвам“.

Изпълнението на проекта предвижда да бъдат монтирани униĸaлни xyдoжecтвeни пeйĸи. Те ще са във вид нa paзтвopeни ĸниги c изпиcaни нa тяx текстове, насочени към екологичното образование и oтпeчaтaни изoбpaжeния, cвъpзaни с опазване на околната среда и биоразнообразето й. Пейките – книги, символизиращи учението и знанието ще ĸpacят и посрещат учениците с предизвикателния и иновативния си вид.

По проекта е предвидено и изграждането на съоръжения за игри и учение на открито, като маса –„не се сърди човече“, маса – шах и дама и др.

Ще бъдат купени кошчета за смет, градински кашпи с целогодишно зелени цветя. Предвидено е и купуване на семена за цветя, посадъчен материал, храсти и декоративни дървета.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам