Служебният кабинет смени и зам.-областния управител на Габрово

Новият зам.-областен управител на Габрово Андрей Николов
Снимка: Областна администрация

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев от 12 август 2022 г. за заместник-областен управител на Габрово е назначен Андрей Николов. От поста е освободен досегашния му предшественик Ивелин Стоянов. 

Според съобщение, разпространено от пресцентъра на областната администрация при приемане на поста, новоназначеният заместник на областния управител е казал, че е приел длъжността „с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство и е работил е в частния сектор в сферата на управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения. 

От оскъдната информация за новоназначения зам. областен управител може да се предположи, че той няма опит в публичната администрация, което предполага и липсата му на опит при организиране провеждането на избори.

На 4 август правителството смени управителите на 25 области, сред които и Габрово. На мястото на Ралица Манолова бе назначена Кристина Сидорова. По време на управлението на предишното служебно правителство тя беше заместник-областен управител, а преди това народен представител от БСП в 44 Народно събрание. Сидорова е отявлен противник на лидера на БСП Корнелия Нинова и не крие публично неодобрението си за политиката, която води Столетницата. Разногласията между Нинова и Сидорова се задълбочиха по време на прекия избор за председател на БСП, когато Кристина Сидорова явно подкрепяше опонента на Нинова Кирил Добрев. Това бе и причина Сидорова да остане на второ място в листата на БСП за Габрово на изборите през април миналата година, а на следващите два избора през миналата година тя сама се отказа от участие.

Рокадите в габровската областна администрация стават броени дни преди официалното честване на 145 годишни от Шипченската епопея. Събитието е под патронажа на президента на България, но се организира от областната управа и е съпътствано от поредица изяви в и извън Габрово. Кулминацията е на 20 август на връх Шипка.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам