BG | EN

С коледни картички варненски ученици събират средства за оборудване на новия център за деца със специални потребности “Карин дом”

Снимка: Фейсбук/PTPI The Dolphins Varna, архив

С благотворителна кампания за продажба на коледни картички варненски ученици събират средства за оборудване на новия терапевтичен център за деца със специални потребности “Карин дом”.

Кампанията е на благотворителния клуб “Следвай ме” към IV Езикова Гимназия “Фредерик Жолио – Кюри” – Варна и Младежката неправителствена организация „Делфините“ – PTPI “The Dolphins”.

От днес6.12.2021 г. до 23.12.2021 г. доброволците ще продават оръчно изработени коледни картички в благотворителни базари из цяла Варна (ParkMart Бриз; Mr.Bricolage; Kaufland (Mall Varna, кв. Възраждане и Кв.Бриз); Морска гара; Delta Planet Mall; Фермерския пазар, намиращ се до Община Варна.)

Картичките нямат определена цена, а самите дарители решават по колко да даряват за това, което получават.

За каузата

Фондация „Карин дом“ е неправителствена организация, която от 1996г. стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности. Мисията на „Карин дом“ е да подпомага приобщаването и включването на децата със специални нужди и техните семейства, чрез професионални услуги, със специални подкрепа и повишаване степента на общественото съзнание.

Екипът от специалисти на Карин дом подкрепя годишно над 300 деца и семейства от Варна и страната, а за своята 25 годишна история над 2 800 деца са ползвали услуги в центъра. Основните дейности са терапия и рехабилитация, ранна интервенция обучения и интеграция, и застъпничество, стимулиране на доброволчеството.

Новият терапевтичен център на „Карин дом“ трябва да отвори врати до септември 2022. До м. март 2022 приключва цялостния строеж и след това започва оборудване на всички зали и помещения в триетажната сграда, за което ще бъдат използвани и средствата от продажбата на благотворителните коледни картички.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините