BG | EN

Съпруг на студентка е арестуван за убийството на доц. Стефан Нейков

Снимка: podtepeto.com

Мъж на 42 години е задържан за убийството на дългогодишния учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков, съобщиха от Окръжна прокуратура в Пловдив. 

Доцент Стефан Нейков е бил пребит с бейзболна бухалка, заявил за регионалното издание „Под тепето“ зам.- окръжният прокурор Галин Гавраилов. Задържаният е съпруг на бивша студентка на специалиста по зеленчукопроизводство. Доцентът е бил примамен за среща край спортната зала в село Оризари, където са му били нанесени ударите. След което, все още жив, е бил откаран до автомобила му на бул. „Христо Ботев” в Пловдив, изоставен бил до возилото си от нападателя, допълва изданието. Пристигналият лекарски екип е направил всичко възможно да го спаси, но мъжът е починал, посочва БНР.

Студентката, чийто съпруг е задържан, искала да завърши образованието си. Тя започнала да учи през 2005г., но по-късно прекъснала. Свързала се с доцент Нейков, с който имали отношения в началото на следването си, да й помогне със завършването. Той обаче, според предварителната информация, поискал в замяна пари и интимна близост. 32-годишната жена се оплакала на съпруга си, след което последвал побоят.

Двамата са били задържани, като след разпита жената е била освободена, а съпругът й останал в ареста за 72 часа.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините