BG | EN

Съдът спря изпълнението на заповедта на кмета на Смолян за изземване на редакцията на „Отзвук“

Снимка: otzvuk.bg

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за принудително изземване на помещенията, в които се намира редакцията на вестник „Отзвук“.

„Касае се за изземване на имот публична общинска собственост, за който между страните е сключен договор за наем с валидност до 11.03.2019 г., като наема е платен включително и за месец март 2018 г.“, пише в определението. Според съдебния състав, на „Отзвук“ биха се нанесли значителни и трудно поправими вреди. „С допуснатото предварително изпълнение на заповедта дружеството-жалбоподател би останал на улицата, без това да се налага да се осигури живота или здравето на гражданите или да се защитят особено важни държавни или обществени интереси“, се посочва още в съдебния акт, цитиран от регионалното издание.

Съгласно чл. 60 (1) от АПК предварително изпълнение се допуска, когато трябва да се осигури животът или здравето на гражданите, да се защитят особено важни държавни или обществени интереси, които в случая не се налагат.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините