BG | EN

Съдът разреши ексрадиране на българин, обвинен в укриване на осигуровки в Германия

Снимка: пресцентър прокуратура

Български гражданин ще бъде екстрадиран в Германия, където ще бъде съден за укриване на осигуровки и данъци.

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът е допуснал предаване на български гражданин, обявен за международно издирване от германските съдебни власти.

Н. Р.  е бил обявен за международно издирване от германските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 11.07.2018 г. от прокуратурата в гр. Кайзерслаутерн, ФР Германия въз основа на заповед за задържане под стража по дело на съд в гр. Кайзерслаутерн, като лицето се изисква за провеждане на наказателно преследване спрямо него за извършено престъпление – укриване на осигуровки и данъци.

Н.Р. е установен в България и по искане на прокуратура, спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

След извършена проверка прокуратурата е установила, че ЕЗА отговаря на изискванията на чл.36 и чл. 37 от ЗЕЕЗА и е придружена с превод на български език.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Велико Търново и допусна изпълнение на Европейска заповед за арест и предаване на българския гражданин на искащата държава, съобщи прокуратурата днес.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините