BG | EN

Съдът освободи шофьора на автобуса, катастрофирал край Своге, срещу парична гаранция

Снимка: пресцентър на МВР

Софийският апелативен съд отмени домашния арест на шофьора на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров и го освободи срещу парична гаранция от 2 хил. лева. БНР информира, че сумата трябва да се внесе до седем дни, а по-леката мярка дава възможност на Григоров безпроблемно да продължи лечението си.

Съдът е преценил, че има достатъчно данни, че шофьорът на автобуса е съпричастен към катастрофата, но тепърва щяло да се изяснява точната причина – 13 километра над разрешената максимална скорост или навлизането в насрещното платно.

На този етап ключови се оказали и свидетелските показания, особено на мъж и жена, които са се движели на мотор зад рейса.

Съдът се позовал и на протокола за оглед на местопроизшествието, както и на заключение на автотехническата експертиза, където било посочено, че причината за катастрофата е превишена и несъобразена скорост, както и навлизане в насрещното платно.

Магистратите не се съгласили с първоинстанционното определение на Софийския окръжен съд и с това че 59-годишният мъж е с висока обществена опасност, като са цитирали подписката в негова подкрепа и препоръки, и мотивационни писма от директори на училища и детски градини, ползвали транспортната фирма на Григор Григоров.

Определението на съда е окончателно.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините