BG | EN

Съдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Десислава Иванчева (вляво) и Биляна Петрова. Снимка: скрийншот bTV, архив

Домашен арест за бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, осъдени преди по-малко от месец на съответно 20 и 15 години затвор за корупция, постанови Специализираният апелативен съд.

Решението е окончателно и Иванчева и Петрова напускат Сливенския женски затвор, където бяха отведени след осъдителните присъди за корупция. 

Според апелативните съдии, чието решение подлежи на незабавно изпълнение, постоянният арест е прекалено тежка мярка за двете. По делото нямало и данни двете да планират да се укрият от правосъдието. 

Задържането им не е пропорционално на здравословното състояние на Десислава Иванчева и на семейното на Биляна Петрова, посочи съдът. 

Съдът вдигна възбраната над една от банковите сметки на Биляна Петрова, тъй като тя формално се води на нейно име, но по нея постъпват суми от стипендията на дъщеря й, която тази година е абитуриент. Остават обаче запори на някои от имотите и банковите сметки на двете подсъдими, тъй като с тях се обезпечава конфискацията и глобата, на която бяха осъдени.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините