BG | EN

Съдът потвърди избора на кмет в Никола Козлево

Исмаил Ибрям , кмет на Никола Козлево
Снимка: Radian.bg

Административният съд /АС/ в Шумен потвърди избора на Исмаил Ибрям за кмет на община Никола Козлево.

Ибрям, издигнат от местна коалицяи ДПС-БСП за България, спечели кметските избори още на първи тур с 50,73% от действителните гласове. Тогава за него гласуваха 1 832 избиратели,  а опонентът му Реджеб Вели получи 1708 гласа, със 124 по-малко от победителя.  

Загубилият кандидат подаде жалба в съда срещу решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за определяне на Исмаил Ибрям за кмет на Никола Козлево. Протестът беше депозиран чрез Национално движение за права и свободи /НДПС/, с чиято регистрация беше издигнат Реджеб Вели, син на досегашния общински кмет Ешреф Реджеб. В жалбата се искаше и спиране на изпълнението на решението на ОИК за избор на кмет, но съдът отхвърли тази претенция като недоказана и неоснователна.

Вчера АС – Шумен се произнесе и по същността на жалбата, като потвърди решението на ОИК – Никола Козлево за избора на Исмаил Ибрям за кмет на общината. Съдът счита, че Ибрям е валидно избран за кмет, тъй като е получил повече от половината от действителните гласове още на първи тур.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините