BG | EN

Съдът постанови задържане на мним адвокат по европроекти

Снимка на Inactive_account_ID_249 от Pixabay

Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо 55-годишна жена, представяла се за адвокат по европроекти.

Обвиняемата е въвела в заблуждение двама души, като е причинила имотна вреда в размер на общо 52 хил. лева на две търговски дружества, събщиха от съда.

Измамата е извършена в периода от 7 август до 18 септември 2017 г. в гр. Стара Загора, при условията на продължавано престъпление и на повторност, в немаловажен случай, посочват от съда.

С цел да набави за себе си имотна облага обвиняемата е поддържала заблуждение у две лица, че е адвокат, че има опит в изготвянето на европрограми и че ще им изготви в срок, възложените й проекти за финансиране по програмите за развитие на Европейския съюз, за да кандидатстват с тях по програмите за финансиране през 2017 г., като всяко от нейните твърдения е лъжливо, и с това е причинила имотна вреда в размер на общо 52 000 лева на две търговски дружества.

Измамата е в големи размери и представлява особено тежък случай.

Съдът е счел, че събраните в хода на разследването доказателства позволяват да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е съпричастна към престъпното деяние, за което е обвинена.

Според справката за съдимост, настоящото престъпление е извършено повторно, поради което съдът е приел, че съществува реална опасност жената да се укрие или да извърши престъпление, ако не бъде задържана.

Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен срок.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините