BG | EN

Съдът постанови арест за Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Апелативният специализиран наказателен съд наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на Вълчо Арабаджиев – най-малкият син на бизнесмена Ветко Арабаджиев и счетоводителите Елена Караянева и Ромелия Кирилова. До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно, заявил по време на съдебното заседание адвокат Илиян Василев, цитиран от БНР.


Пловдивският бизнесмен Ветко Арабаджиев и съпругата му се издирват с европейска заповед за арест от края на месец август тази година. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления – укриване на данъци и пране на пари.

При акцията на специализираната прокуратура на 31 август бяха задържани синът им Вълчо Арабаджиев и счетоводителите Ромелия Кирилова и Елена Караянева, на които първоинстанционният съд наложи мярка за неотклонение парична гаранция от по 20 хиляди лева. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за извършване на данъчни престъпления. Днес съдът отменени наложената им от първа инстанция мярка „парична гаранция“, която бе обжалвана от Специализираната прокуратура.

По информация, публикувана от БНР, прокуратурата е представила нови 47 тома доказателства. Апелативният съд е приел аргументите, че има основание да се смята, че Арабаджиев, Кирилова и Караянева са част от организирана престъпна група, извършвала данъчни престъпления. Според прокурор Кирил Пейчинов обвиненията към семейство Арабаджиеви засега са за фирмите „Виктория груп корпорейшън“ и „Захарни комбинати“ в Пловдив, на които са приспаднати неследващи се данъчни кредити, в размер на над 9 млн. лева, а семейството имало десетки други търговски дружества, които тепърва ще бъдат проверявани.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините