BG | EN

Съдът отстрани от длъжност деветима служители на Автомобилна администрация – Благоевград

акция данъчни
Снимка: пресцентър на прокуратурата

По искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд отстрани днес от длъжност деветима служители на Областния отдел „Автомобилна администрация“ в Благоевград, обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупи.

По данни на пресцентъра на прокуратурата, десетият обвинен като участник в групата, не се е явил в съдебната зала по здравословни причини и за него Специализираната прокуратура ще изготви отделно искане за отстраняването му от длъжност.

Съдът е уважил искането на прокуратурата деветимата, явили се на делото, да бъдат отстранени, заради наличието на обосновано предположение, че са извършили умишленото престъпление във връзка с работата им, за което са обвинени. Освен това, според съда е било налице и достатъчно основание да се счита, че служебното положение на обвиняемите ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Спецакцията в ДАИ-Благоевград се проведе на 24 април. Задържани бяха 30 инспектори, но обвинения в искане на подкуп бяха повдигнати на десетима. Четирима от тях излязоха на свобода срещу парични гаранции от по 5 хиляди лева, а на 8 май т.г. съдът остави в ареста останалите шестима с мотива, че на свобода те биха могли да извършат друго престъпление.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините