BG | EN

Съдът отмени уволнението на полицая, който не санкционира бащата на президента Радев

Снимка: Скрийншот от Би Ти Ви

Хасковският административен съд отмени уволнението на пътния полицай Митко Станков, който отказа да състави акт на бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, при пътен инцидент в Харманли на 17 август 2018 г.

При инцидента на едно от кръстовищата в града леката кола, управлявана от бащата на президента, се сблъска с триколка на инвалид.

С решението си от петък Хасковския административен съд е уважил жалбата на полицейския служител срещу уволнението му и на практика го е възстановил на работа.

Заедно с Митко Станков други четирима полицаи от Районното управление на полицията в Харманли също получиха сериозни наказания във връзка с пътния инцидент.

Местното издание „Сакарнюз“ отрази инцидента само час и половина по-късно, но в националните новини той влезе едва след като в социалните мрежи се появи видеоклип от инцидента, очевидно изтекъл от системата за видеонаблюдение на полицията.

Пътният полицай Митко Станков
Снимка: Иван Атанасов/“Сакар нюз“

Комисията, назначена да разследва случая, установи, че пътният полицай Митко Станков е допуснал 11 нарушения при работата си по инцидента.

Въз основа на изводите от проверката бяха наложени наказания и на още четирима служители от Районното полицейско управление в Харманли. След тях беше и временно изпълняващият длъжността началник на управлението Неделчо Кирилов.

През ноември м.г. Хасковският административен съд отмени наказанието на Кирилов. Сега това се случи и с автоконтрольора Станков.

Съдебното решение от петък, подлежи на обжалване в едномесечен срок.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините