BG | EN

Съдът острани от длъжност началника на отдел „Пенсии“ в НОИ-Силистра

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Специализираният наказателен съд острани от длъжност началника на отдел „Пенсии“ в НОИ-Силистра Стоянка Симеонова, обвинена в участие в организирана престъпна група за изготвяне и използване на осигурителни документи с неверно съдържание, с което е ощетяван бюджетът на НОИ. Съдът отказа да освободи от длъжност директора на НОИ-Силистра Милен Пенчев с мотив, че той е под домашен арест и няма как да повлияе на разследването или на свидетели по делото.

Според съдебния състав, чието решение е цитирано в прессъобщение на прокуратурата, обвинението може да внесе ново искане за отстраняването му при евентуална промяна в мярката му за неотклонение.

От специализираната прокуратура заявяват, че ще внесат протест срещу отказа за отстраняването на Милен Пенчев от длъжност, като делото в Апелативния Специализиран наказателен съд ще се гледа на 23 април 2019.

По отношение на Стоянка Симеонова, която в момента е на свобода с определена от Апелативния специализиран наказателен съд „Парична гаранция“ от 7 хил. лв., съдът е решил, че може да попречи на изясняването на обективната истина. Тя има достъп до документацията, може да повлияе на свидетели или да извърши престъпление срещу правосъдието, поясняват от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините