BG | EN

Съдът остави в ареста задържания за убийството на Виктория Маринова

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Съдът в Русе остави днес за постоянно в ареста обвинения за убийството на журналиста Виктория Маринова Северин Красимиров, който вчера бе приведен в следствения арест в Русе, след като бе предаден на България от германските власти. 

Преди да влезе в съдебната зала, Красимиров заявил пред медиите, че е виновен, че съжалява за стореното и че не може да повярва, че той го е направил.

“За него е опасно да не бъде в ареста на този етап. Случиха се някои събития в Русе, има опасност да се активизират всякакви групи от граждани. За момента нямаме друга причина, той да остане в ареста, освен че той се страхува“, е заявил адвокатът на задържания, цитиран от БНР.

По информация на НОВА ТВ, магистратите от Окръжния съд в Русе са мотивирали днешното си решение с тежестта на двете обвинения, която предполага, че Северин Красимиров може да извърши и друго престъпление или да се укрие. Освен това, от събраните доказателства можело да се направи обосновано предположение, че именно Красимиров е извършител на убийството. На местопрестъплението имало ДНК и отпечатъци на задържания.

Прокуратурата повдигна на Северин Красимиров обвинения за изнасилване и убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

Вчера при следствен експеримент е бил намерен телефонът на жертвата Виктория Маринова на място, посочено от заподозрения.

На този етап той не е споменал да е имал съучастник, съобщава още БНР, като се позовава на свои източници.

По повод разследването на убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова вътрешният министър Младен Маринов е съобщил, че разследващите са открили допълнителни доказателства за вината на подсъдимия – Северин Красимиров:

“Мога само да потвърдя, че при допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин, след като той ни беше върнат от Германия, така в хода на процесуално-следствените са документирани и други доказателства, които потвърждават версията, че той е извършителят на това тежко престъпление“, коментира Маринов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините