BG | EN

Съдът остави в ареста двама души за безредиците в Гълъбово

Снимка: Иван Атанасов

Двама мъже остават за постоянно в ареста с обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм при условията на опасен рецидив при безредиците в неделя следобед в Гълъбово. Това реши Районният съд в града снощи. Мярката за неотклонение „задържане под стража“ е поискана от прокурора по отношение на З.К. и И.П., и двамата на по 34 години.

Инцидентът става в неделя следобед близо до ромската махала в Гълъбово. В полицията е получен сигнал за силна музика, идваща от ромския квартал, където подпийнали мъже слушали музика прекалено силно и с това безпокояли околните. Полицаите от РУ „Полиция“ – Гълъбово реагирали, като отишли на място и предупредели нарушителите. Те намалили музиката, но за кратко. Последвало второ предупреждение от униформените, но и то не подействало. На третото идване на полицията са задържани трима души, които не се подчинили на униформените.
Според комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР – Стара Загора, впоследствие ромите проявили агресия и нападнали полицаите с брадви, сатъри, тухли. При тази ситуация служителите на реда потърсили помощ от жандармерията, като присъствието й се усетило най-осезаемо в ромската махала, от където били повечето участници в безредиците.
През нощта в полицията се предали още двама пияни мъже, които са участвали в съпротивата срещу униформените.
В понеделник от общо петима задържани, трима са освободени без обвинение, а в ареста за постоянно остават двама души, които по данни на полицията имат богато криминално минало.
Намеса на жандармерия, но в много по-голям мащаб имаше през 2016 година в съседния град Раднево.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините