BG | EN

Съдът оправда бившия шеф на „Топлофикация“ – София за присвояване на 4.5 млн. лв.

Снимка: pixabay.com

Софийски градски съд (СГС) оправда бившия директор на „Топлофикация“ – София, Валентин Димитров за това, че в периода 2003-2006 г. е присвоил 4 424 800 лв от „Топлофикация“, докато е бил изпълнителен директор на дружеството. Присъдата е на първа инстанция и може да се протестира от държавното обвинение в 15-дневен срок.

Мая Стоилова, която бе обвинена като помагач на Димитров, също е обявена за невинна.

Прокурорът по делото Ивайло Занев коментира пред медиите, че ще протестира решението на съда и отбеляза, че 13 години след образуването си това дело е приключило на първа съдебна инстанция.

„Дневник“ припомня, че обвинителният акт е внесен за първи път в СГС през 2008 г., а делото стига и до последна инстанция – Върховния касационен съд, след което е върнато на друг състав на Софийския апелативен съд, който пък го връща на прокуратурата заради неясно, нелогично обвинение, което било непълно и неточно. След множество поправки, корекции и редакции и поне четири пъти връщане на обвинителния акт на прокуратурата той отново е внесен в СГС през 2016 г., но само срещу трима от подсъдимите – Димитров, Мая Стоилова и Лина Абланска. Преди края на процеса Лина Абланска почина.

Валентин Димитров, срещу когото има още едно висящо дело, по което той е подсъдим за пране на пари вече 10 години, е отказал да говори пред журналисти днес.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините