BG | EN

Съдът окончателно върна на работа полицая, уволнен заради инцидента с бащата на президента през август 2018 г

Пътният полицай Митко Станков
Снимка: Иван Атанасов/“Сакар нюз“

Уволнението на пътния полицай Митко Станков, след инцидента с бащата на президента Румен Радев е било незаконосъобразно. Това постанови съдът на последна инстанция. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Със свое решение от 23 декември 2019, Върховният административен съд (ВАС) потвърди оправдателното решение на Хасковския  административен съд (ХАС ). В него е записано, че „дисциплинарното производство на полиция е проведено без да са допуснати нарушения на административнопроизводствените правила.“

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

През ноември 2018 ХАС отмени и наказанието и на Неделчо Кирилов, който тогава бе началник РУ „Полиция“ Харманли.

Пътният инцидент е от 17 август 2018 година, когато на кръстовище в Харманли се сблъскват триколка и лека кола “Мерцедес”, управлявана от бащата на президента Румен Радев. След няколко дни в интернет бе публикуван видеоклип от инцидента, а коментарите под него провокираха извършването на проверка. Със случая се зае главният прокурор Сотир Цацаров, а рано сутринта на събота, 26 август 2018 г. в Харманли пристигна и Валентин Радев, управляващ МВР. В резултат от проверката са наказани четирима полицаи. Младши автоконтрольор Митко Станков, който не санкционира бащата на президента Румен Радев, бе уволнен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините