BG | EN

Съдът в Стара Загора също остави в ареста мъж, задържан за домашно насилие

Илюстративна снимка: pixabay.com

Районният съд в Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30 – годишен мъж, привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че в края на февруари причинил средна телесна повреда на жена, изразяваща се в счупване на лявата ръка, като деянието е извършено в условията на домашно насилие, съобщи прокуратурата.

Според информацията на държавното обвинение, задържаният мъж и пострадалата са съпрузи, като жената била подлагана на системно домашно насилие.  На 27.02.2019 г. , в жилището им, обвиняемият нанесъл побой на съпругата си, като й счупил лявата ръка.  Тя успяла да избяга при свои роднини и да потърси помощ от полицията. На жената е била оказана медицинска помощ и лечение, а мъжът е бил задържан.

В хода на разследването, е било установено, че задържаният мъж е криминално проявен, но до момента не е бил осъждан. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, предвижда наказание „лишаване от свобода“  за срок от 2 до 10 години, поясняват от прокуратурата.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините