Съдът върна на прокуратурата делото за катастрофата край Своге заради съществени процесуални нарушения

Двадесет души изгубиха живота си при катастрофата на туристически автобус край Своге през 2018 г. Лошокачествен път е сред причините за инцидента

Софийският апелативен съд върна на прокуратурата делото за катастрофата край Своге, в резултат на която през август 2018 година загинаха 20 души, а други 10 бяха ранени. 

Апелативният съд отменя решението на Софийския окръжен съд, който преди  месец даде ход на делото по същество.

На 22 април т.г. Софийският окръжен съд остави без уважение искането на защитниците на шестимата подсъдими по делото да прекрати съдебното производство и да върне делото на прокурора за отстраняване на съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на техните права и тези на пострадалите.

Апелативните магистрати са уважили искането на адвокатите на шестимата подсъдими делото да бъде прекратено заради допуснати съществени процесуални нарушения, съобщиха от съда.

Обвинени по делото бяха шофьорът на катастрофиралия автобус, изпълнителният директор на “Трейс София”, техническият ръководител на ремонта, началника на Асфалтова база, строителният инженер и шефка на дирекция в АПИ.

По случая обвинения бяха повдигнати и срещу бившите началници в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов и Дончо Атанасов, но те са в отделно дело, а обвинителният акт срещу тях също беше върнат на прокуратурата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам