BG | EN

Съдийската колегия на ВСС освободи Методи Лалов като магистрат

Снимка: Скрийншот bTV

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) наказа дисциплинарно с две забележки по стари проерки съдията от Софийския районен съд Методи Лалов и го освободи от длъжност. Дисциплинарните наказания бяха наложени след продължило няколко часа обсъждане при закрити врата и гласуване с 8 гласа „за“ и един „против“, а за оставката му гласуваха с 8 гласа „за“ и 4 „против“.

Срещу двете дисциплини наказания се обяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, а трима от членовете си направиха отвод и не гласуваха.

Оставката на Лалов беше приета месец и половина след нейното депозиране.  При това с 4 гласа „против“, заради една висяща мярка за неотклонение, която той е отказал да гледа, защото вече е бил депозирал молбата си за напускане.

Тази сутрин Съдийската колегия отхвърли желанието на Методи Лалов да бъде публично изслушан по дисциплинарните производства срещу него.  Решението за отказа беше взето с 11 гласа „за“. Отново единственият подкрепил молбата на Лалов бе Лозан Панов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините