BG | EN

Съветници от Севлиево ще усвояват „нови социални практики“ в Ница

архив, заседание януари 2017 г.
снимка: Sevlievo-online.com

Общинските съветници на Севлиево се подготвят за пътуване в чужбина. Това е причината след последното редовно заседание на 27 февруари т.г. председателят на ОбС Здравка Лалева да ги помоли да останат за закрито заседание. На него съветниците е трябвало да изберат къде да отидат – в Ница, или в Барселона.

Според информация на регионалното издание „Севлиево онлайн“, членовете на Общинския съвет са избрали дестинация Ница. Пътуването ще бъде за сметка на данъкоплатците и най-вероятно ще бъде представено като „усвояване на нови социални практики“, допълва по темата изданието.

Това няма да е първото подобно пътуване на съветниците от Севлиево.  През юли 2016 г. те посетили за три дни румънския курорт Синая. Според предварителната информация тогава е трябвало да имат срещи с румънските си колеги и представители на румънската община Синая. При завръщането им от Румъния, обаче, информация за резултатите от посещението не била представена. По неофициална информация, за всеки от трите дни тогава съветниците са получили по 35 евро командировъчни, а пътуването, хотелското настаняване и съпътстващите разходи са били от представителните разходи в бюджета на Общинския съвет, т.е. платени от данъкоплатците.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините