Строителството на хотел над плажа „Бутамята“ в Синеморец спира след установени нарушения

Строителството на хотел над плаж „Бутамята“ в местността „Поляните“ в село Синеморец е спряно след сезиране на Върховна административна прокуратура (ВАП) и установени нарушения от Министерството на околната среда (МОСВ) и Дирекцията за национален строителен контрол  (ДНСК).

Със заповед на РДНСК Бургас са спрени всички видове строително монтажни работи на обекта, прекъснато е ел. захранването и е забранен достъпът до строежа.

При извършената проверка от ДНСК е било установено, че при издаването на разрешението за строеж на хотела в местността „Поляните“, липсва необходимият административен акт за изграждане на такава сграда в защитена зона „Странджа“, част от екологичната мрежа Натура 2000.

През юли служебният министър на околната среда и водите Асен Личев заяви, цитиран от Радио Бургас, че пПредизвикалият протести строеж на хотел в Синеморец, близо до плаж Бутамята, ще бъде спрян, тъй като не отговаря на екологичните изисквания. Издаденото разрешение е било за строеж на 3 вили, но вместо тях е изграден хотел.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам