BG | EN

„Джи Пи Груп“ се оттегля и от спечелена поръчка в София за 46 млн. лв.

Снимката е илюстративна.
Снимка: pixaby.com

Строителната фирма „Джи Пи Груп“ се е отказала от обществена поръчка на Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. „Цар Борис Трети“, стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, цитирани от няколко национални медии. В края на милата седмица компанията официално обяви, че се отказва от строителството на най-дългия тунел в България – „Железница“ на АМ „Струма“. Това стана след като премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да извади „Джи Пи Груп“ от проектите с европейско и държавно финансиране.

„Процедурата все още не е приключила, като няма подписан договор. Вероятно за изпълнител ще бъде избран класираният на второ място“, е заявила още Фандъкова.

От статия на Дневник по темата става ясно, че справка в Агенцията за обществени поръчки е показала, че на второ място е класирано обединението „София инфраструктура 2018“, в която влизат испанската фирма „Марко Обра публика“ АД и „Интегрирани строителни системи“. Офертата на обединението е за 47.5 млн. лева или с 1.4 млн. лева повече от класирания на първо място. От февруари 2017 г. собственик на „Интегрирани строителни системи“ е Владимир Пилчев. Справка на изданието в Търговския регистър е показала, че той участва като съдружник в „Агрохолд инвест“ с Владимир Владимиров – Житенски – акционер в „Джи пи холд“ – собственик на строителната фирма. Седалището на „Агрохолд инвест“ е на адреса на „Джи пи груп“ на бул. „Черни връх“.

За друг обект, изпълняван от компанията „Джи Пи Груп“ в столицата, кметът Фандъкова днес е обяснила, че става въпрос за зона 2 на ул.“Граф Игнатиев“, който ще продължи да се изпълнява, защото улицата не може да бъде оставена разкопана.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините