BG | EN

Страх и компромати. Кой създаде Нотариуса и Еврото

Нотариуса, Сарафов, Гешев, Еврото, Ушев, Любена, частни клубове, подслушвания, компромати, обслужване на политическата класа. Каква е голямата картина? Какво излезе наяве и какво се потвърди за начина, по който работи съдебната система? Гледайте журналиста Борис Митов в Студио България на Свободна Европа с Генка Шикерова.

След убийството на Мартин Божанов – Нотариуса напрежението в прокуратурата отново ескалира. Никой не може да даде еднозначен отговор какво е било влиянието на този човек в задкулисните договорки в съдебната система. Но е факт, че неговата смърт провокира дори създаването на парламентарна комисия, която да изследва какво точно е вършил той.

Заради смъртта му отново се заговори и за друга фигура с влияние в съдебната системата – тази на Петьо Петров – Еврото от ресторант „Осемте джуджета“.

Кръговете на Еврото и Нотариуса пък се свързват с висши магистрати, сред които са настоящият и бившият главен прокурор – Борислав Сарафов и Иван Гешев.

Междувременно започнаха и размествания в ръководството на районната прокуратура София. Поводът е сигнал на бизнесмени, че са изнудвани от Нотариуса, който пък се е ползвал с протекции там.

Въпреки смъртта на Божанов продължават заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, която направи разкрития, свързани с него.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео