Стотици се отзоваха на призива за кръводаряване в цялата страна

Снимка на Robert DeLaRosa от Pixabay

Над 500 души дариха кръв в отговор на призива за кръводаряване, с който здравното министерство се обърна към хората през медиите. В края на миналата седмица Министерство на здравеопазването сигнализира, че има недостиг на кръв във всички кръвни центрове в страната, а болниците всекидневно се нуждаят от кръв и кръвни продукти, особено в отделенията по хематология и онкохематология.

В структурите на трансфузионната система в страната, въпреки усложнената епидемична обстановка и разпространението на коронавирусната инфекция, за последните три дни – 20 до 23 март, са се отзовали стотици.

В районния център по трансфузионна хематология във Варна 43-ма души са дарили кръв, 32-ма – в центъра в Плевен, 21 – в този в Стара Загора, 99 в Пловдив и 368 – в Националния център в София.

„Ценим Вашата ангажираност и готовността Ви да помогнете на болните и нуждаещите се граждани, осигурявайки им нужните кръв и кръвни съставки за провеждането на животоспасяващи операции и спешни медицински интервенции! От наше и от тяхно име, Ви благодарим!“, се обърнаха днес от здравното министерство към дарителите.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам