BG | EN

Стотици пловдивчани поискаха скритата приватизация на Пловдивския панаир да бъде спряна

Протестът в Пловдив
Снимка: „Под тепето“

Стотици граждани се събраха днес за протест в защита на Пловдивския панаир. Те отправиха исканията си към утрешната поредна извънредна сесия на Общинския съвет.

На предстоящото си заседание утре местната власт има възможност да активира инструменти, с които да запази контрола си върху дружеството, което притежава и управлява Международния панаир, съобщи електронното издание „Под тепето“. В противен случай той ще попадне под пълния контрол на бизнесмена Георги Гергов.

ГЕРБ и БСП осуетиха сесия на Общинския съвет в Пловдив в полза на Георги Гергов – тук

Протестът започна около 14 часа на площад „Стефан Стамболов“ пред Община Пловдив с възгласи „Мафия“, „Панаирът е на Пловдив“, а след това продължи с шествие до градския площад „Съединение“. Гражданите носеха и плакати с послания, свързани с двете политически сили, подкрепящи преминаването на Панаира в еднолично владение на Гергов – ГЕРБ и контролираната от бизнесмена група в Общинския съвет на Пловдив „Автентична лява БСП“. Именно те саботираха в началото на годината сесия на Общински съвет, на която имаше възможност да бъде взето решение за блокиране процедурата, припомня „Под тепето“. Тогава те не осигуриха нужния кворум за провеждане на сесията, което се очаква да се случи и утре.

Протестът в Пловдив
Снимка: „Под тепето“

Протестът завърши на площад „Съединение“, където гражданите призоваха всички да се съберат отново утре преди началото на сесията на Общинския съвет.

Въпреки протестите: Акциите на Община Варна от Международен панаир – Пловдив бяха придобити от „Пълдин туринвест“ – тук.

По-рано през деня граждани облепиха със сигнална лента пластиката с логото на панаира, поставена пред входа му. Акцията трябваше да напомня обезопасителните ленти около сгради, които предстои да съборени. Беше поставен и недвусмислен надпис: „Сбогом, Панаир 1892-2023“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините