BG | EN

Стинг: „Всички обичаме децата си. Спрете войната в Украйна!“

Специално послание, посветено на войната в Украйна, която продължава вече 12 дни, публикува в профила си в „Инстаграм“, британският певец Стинг. След обръщението си, в което осъжда нападението на Русия, музикантът изпълнява известната си песен Russians („Руснаци“).

Тя е от времето на студената война Russians („Руснаци“) и е включена в първия му самостоятелен албум на Стинг, който излиза през 1985 г. – по време на финалната фаза на т. нар. Студена война.

„Много рядко съм изпълнявал тази песен през годините, защото никога не съм си мислел, че тя ще бъде отново актуална, казва в обръщението си Стинг. Но в светлината на кървавото и крайно погрешното решение на един човек да нахлуе в своя мирен съсед тази песен отново е призив да си спомним, че всички сме хора. За смелите украинци, борещи се срещу тази брутална тирания, както и за многото руснаци, които протестират срещу това безобразие въпреки заплахата от арест и затвор: „Ние, всички ние, обичаме децата си. Спрете войната!“, казва още Стинг.

Част от текста на песента Russians гласи следното: „Няма монопол върху здравия разум от двете страни на политическата ограда. Споделяме една и съща биология, независимо от идеологията. Повярвайте ми, когато казвам: „Надявам се и руснаците да обичат децата си.“

Във видеото си Стинг призовава за събиране на хуманитарна помощ, която да бъде изпратена до склад в Полша, откъдето да достигнат до хората в Украйна, които имат нужда от тях.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео