BG | EN

Стара Загора избира нов омбудсман

Заседание на ОбС – Стара Загора, архив

Временно изпълняващ длъжността обществен посредник на територията на община Стара Загора ще трябва да бъде избран на първото за годината заседание на Общински съвет – Стара Загора, което ще се проведе на 26 януари.

Процедурата се налага поради предсрочното прекратяване на правомощията на досегашния обществен защитник Надежда Чакърова.

Тя подаде оставка след като в началото на тази година стана заместник-кмет с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в община Стара Загора.

Предложението за неин временен заместник е настоящият правен сътрудник на омбудсмана Георги Туртуриков. Ако съветниците гласуват кандидатурата му, той ще изпълнява тази роля до провеждането на конкурс за избор на нов обществен защитник.

Кметът на Стара Загора употреби темата за цената на водата предизборно – тук

Според дневния ред, публикуван на официалната страница на общинския съвет, на предстоящата сесия ще бъде разгледан и гласуван годишният отчет за дейността на обществения посредник на Община Стара Загора за 2022 г. и ще бъде създадена временна комисия за конкурс за обществен посредник на територията на Община Стара Загора.

Надежда Чакърова бе избрана за Обществен посредник в община Стара Загора през 2017 година с решение на Общинския съвет, а през есента на 2021 година бе преизбрана за позицията за още 4 години, но преди да преполови мандата си пое административната длъжност, предложена й от старозагорската община.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините