BG | EN

Сръбски гражданин се изправя пред съда у нас за контрабанда на 10 кг. хероин

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа сръбски гражданин за контрабанда на над 10 килограма хероин през ГКПП „Капитан Андреево“.

По информация на държавното обвинение, 45-годишният сръбски гражданин ще отговаря за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 10,345 килограма, на стойност 931 050 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай.

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се води от Митница – Бургас.

От прокуратурата съобщават още, че случаят е от 17 декември 2018 г. . На ГКПП-Капитан Андреево, около 05.30 часа, от Република Турция в Република България влязъл лек автомобил, марка „Пежо“, управляван от обвиняемия. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършената такава се установило, че в резервната гума на автомобила били поставени и укрити 20 броя пакети, съдържащи светло бежово прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално-следствени действия, при които лекият автомобил и намереното наркотично вещество са били иззети.

Сръбският гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.
С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 18.12.2018 г., сръбският гражданин е бил задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава, допълват от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините