BG | EN

Според образователното министерство, ВТУ е издал незаконни свидетелства за професионална квалификация „учител“ на италианци

Снимка: www.uni-vt.bg

Великотърновският университет е издал незаконни свидетелства за професионална квалификация „учител“ на 170 италианци, твърдят от Министерството на образованието (МОН) на база направена преди няколко месеца проверка.

Ректорът на висшето училище проф. Христо Бонджолов трябва да анулира дипломите, посочват от МОН, цитирани от БНР.

За случая е бил сезиран и главният прокурор.

Проверката е направена в средата на месец април тази година. В резултат било констатирано, че има подправено решение на Академичния съвет по отношение на обучението на италианците.

Ректорът на великотърновския университет, проф. Христо Бонджолов коментира за „Хоризонт“, че проверката е тенденциозна, която, по думите му, цели да възпрепятства предстоящата акредитация на ВТУ.

„Това е курс, педагогическа квалификация, разбира се, че са законни дипломите“, казва проф. Бонджолов за издадените дипломи.

Италианците са били обучавани дистанционно и са платили такса от 400 лева за курса.

Проверката констатирала още, че италианците с незаконните свидетелства за учител са били и незаконно записани, и незаконно обучавани в Европейския политехнически университет в Перник.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините