Ваканционното селище „Алепу“ всъщност било укрепване на свлачище

Снимка: Петя Михова

Ваканционно селище „Алепу“ ще укрепи свлачището с тежестта си, а пътят ще бъде изграден наново. Това е заявил изпълнителният директор на „ГБС Турс“ и управител на близкия комплекс „Свети Тома“ Радослав Корталов пред Дневник.

Строежът започна през октомври, в момента изпълняваме укрепване на свлачището, което е първи етап от ваканционния комплекс „Алепу вилидж“. Пътят пропадна и решихме да действаме преди да има нещастен инцидент, защото минават много коли, автобуси и пешеходци“ казва той. По думите му имотът е частен и държавата, нито общината могат до го укрепят, защото е много сложно и скъпо.

Първоначално мястото на новият комплекс е трябвало да бъде 20 метра по-нагоре от сегашното му местоположение – т.е не до самия плаж, но заради свлачището е изместен. Именно и това е въпросът, който поставят природозащитниците – къде е изчезнал общинският парцел между плажа и частния имот, която в момента не фигурира в документите. Какво още казват изпълнителите на проекта при „Алепу“ прочетете в Дневник

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам