BG | EN

Списъци с имена и 11 хил. лева откриха полицаи на адрес в Сливен при акция срещу купения вот

Снимка: ОДМВР – Сливен

Списъци с имена на хора и 11 хиляди лева са открили полицаи на адрес в Сливен при провеждащата се там акция срещу купуването на гласове за престоящите на 2 април парламентарни избори. Двама души са били задържани.

На територията на цялата област днес от полунощ се извършва специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и превантивни действия срещу търговията с гласове. В нея участват допълнително сили на жандармерията, служители на Агенция „Митници“, Комисията за защита на потребителите, Държавното горско стопанство, съобщи БТА.

На входа на кв.“Надежда“ в Сливен и на кв.“Шести“ в Нова Загора са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Общо 7 души са задържаните към този час, сред които двамата за търговия с вот, двама за притежание на наркотици, обявен за издирване, посочва комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Сливен, цитиран от БТА. Установени са двама неправоспособни водачи, на които са съставени актове.

В Нова Загора при проверка на мъж са намерени 22 дози метамфетамин. В момента се извършват проверки на други два адреса за притежание на наркотици. Предстои проверка на още две места.

В населено място в община Сливен са установени 350 кг безакцизен тютюн.

Операцията продължава

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините