BG | EN

Спешното отделение във Враца е заплашено от затваряне

Снимка: МБАЛ- Враца

Спешното отделение във Враца е заплашено от затваряне, заради липса на персонал и съответно невъзможност да се направи график. Това е съобщил пред регионалното издание  „Зов нюз“ д-р Донов, началник на отделението.

Началникът на врачанското спешно отделение е изпратил рапорт за проблемите до изпълнителния директор в оставка Орлин Цветков, до Министерство на здравеопазването, областния управител и кмета на Враца.

Пред журналистите от „Зов нюз“ той д-р Донов допълва: „Вече от една година продължава тази агония, придружена с огромен морален тормоз върху лекарите. Вменяват ни вина за натрупаните дългове и „като виновни“ ние трябва да работим без пари, за да изплащаме милионите, които някой е откраднал! В същото време слушаме демагогски простотии от страна на Министерство на здравеопазването. Утре, когато отида на работа не зная дали ще има персонал в отделението, не зная ще има ли медицински сестри, санитари.“

Регионалното издание припомня, че опитите на ръководството на болницата да прикрие проблемите с отделенията по Кардиология и Педиатрия не са били неуспешни. Сред тези опити била дори измислена епидемия.

Повече от 90% от изкараните средства от МБАЛ“Христо Ботев“- Враца отиват по сметките на кредитори, писа преди няколко дни „Зов нюз“. От началото на кризата в лечебното заведение са били обсъждани множество варианти за „спасение“, като според ръководството в оставка чрез техния оздравителен план обстановката ще се подобри. Междувременно оставки са подали и медицинският директор Кети Ценова и главната сестра на болницата.

Очаква се новото управление на областната болница във Враца да бъде вписано в Търговския регистър до седмици, допълва изданието.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините