BG | EN

Спецпрокуратурата проверява за корупция бургаската дирекция по безопасност на храните

Снимка: скрийншот bTV

Операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и спецпрокуратурата се провежда в момента в Бургас. Акцията е заради разследване за корупционни действия в Областната дирекция по безопасност на храните (БАБХ – Бургас), предадоха местните медии.

По информация на бургаските журналисти, обиските и претърсванията продължават и в момента, а сградата на БАБХ се пази от жандармерия и външни лица не се допускат в нея.

БНР съобщи, че петима души са били арестувани. Според bTV сред арестуваните е директорът на местната дирекция д-р Георги Митев.

Междувременно от сградата излезе бургаският адвокат Радостин Пенев, който е бил там в ролята си на адвокат на служител, чието име не пожела да обяви, и заяви, че не е видял хора с белезници в сградата. По думите на Пенев в момента тече проверка на документи и се разпитват служители. Не е арестуван и директорът на институцията.

„Говори се за някакъв подкуп, но какъв точно – не знаем“, посочили хора, живеещи в съседство със сградата.

По информация на bTV акцията е заради оплакване от бизнесмен, че е бил рекетиран. Телевизията припомня, че преди месец д-р Митев е бил проверяван от Министерство на земеделието и храните за нерегламентирано загробване на животни, но нарушения не са били открити.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините