BG | EN

Специализираният съд постанови 4,5 години затвор за бившия кмет на Галиче

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Специализираният наказателен съд постанови четири години и половина затвор за бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков за отвличане, побой и палеж на кола. 

Съдът оправда Чоков за лихварство и ръководство на организирана престъпна група. Синът на Ценко Чоков – също е бил признат за виновен по редица обвинения – две заплахи за убийство, две закани за убийство и лихварство.

Финалът на делото идва две години след показното задържане на Чоков, сина му Мартин и останалите от групата, припомня Нова телевизия. Оттогава той е в ареста. С изключение на десетина дни, през които е бил на свобода срещу 10 хил. лв. парична гаранция. Предвиденото наказание от 3 години, съдията увеличил с година и половина заради утежняващи обстоятелства.

Чоков изслушал присъдата си на болнично легло, докаран със специална линейка от Централния софийски затвор, а финалните пледоарии по делото се провели в специално пригодена зала в затвора.

„Ценко Чоков на легло, напред с краката. Този знак не ми хареса, но такъв е моментът. Вещите лица казаха, че състоянието му е тежко и не позволява да бъде в условията „задържане под стража“, но съдебният състав каза, че интересите на обществото са над интересите на Ценко Чоков“, заявил адвоката на Ценко Чоков – Иво Найденов.

„Ако беше се лекувал, щеше да е прав. Четири месеца и половина той не желае да се лекува“, заявил прокурорът Росен Радев.

Двете страни в процеса са били категорични, че ще обжалват присъдата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините