BG | EN

Специализираният съд отстрани от длъжност кмета и главния счетоводител на Созопол

Панайот Рейзи - кмет на община Созопол
Панайот Рейзи Снимка: Община Созопол

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева, обвинени в присвояване на над 2 млн. лв. от бюджета на общината. Решението на съда може да се обжалва.

Делото за отстраняването от длъжност на кмета и главния счетоводител на Община Созопол бе по искане на специализираната прокуратура, а мотивите са в 66 страници, пояснява БНР.

Според адвоката на Рейзи и Мусева, цитиран от националното радио, отстраняването им е безсмислено, тъй като двамата са подписали днес молби за отпуск, за дълъг период от време – до юни.

По делото трябва да бъдат разпитани много от подчинените на обвиняемите и затова, според прокуратурата, ако те останат на позициите си, ще повлияят на техните показания.

Според специализирания съд, чиито мотиви цитира и Дневник, отпускът може да бъде прекъснат по всяко време и Рейзи и Мусева могат да се върнат на работа.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано на 16 април. На излизане от залата днес Панайот Рейзи е посочил, че е в отпуск и ще обжалва решението.

В петък, при първия опит за гледане на делото, кметът на Созопол Панайот Рейзи обяви, че ще се кандидатира за нов мандат.

В момента кметът на Созопол, главният счетоводител на Общината и трето лице са обвинени за присвояване на над 2 млн. лв. от бюджета на общината, представляващо особено тежък случай, осъществено след предварителен сговор, при условията на продължавано престъпление и чрез улесняващи документни престъпления.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините