BG | EN

Специализираният наказателен съд остави в ареста собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков

Снимка: pixabay.com

Специализираният наказателен съд остави в ареста собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков, родственика му Белун Хазърбасанов и собственика на имота, където е бил разположен заводът за цигари без бандерол – Иван Димитров, съобщи БНР.

Мотивите на съда са, че има опасност тримата да извършат нови престъпления, да повлияят на показанията на свидетели по делото или да заличат следи на извършени престъпления, например банкови транзакции.

Съдията е счел, че има обосновано предположение, че тримата са участвали в организирана престъпна група, като Стайков и Хазърбасанов са обвинени за данъчни престъпления и пране на пари, а Димитров – само за причастност към производството на цигари без бандерол. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Според защитата, няма доказателства Стайков да е свързан с фабрика за нелегално производство на цигари и решението на съда ще бъде обжалвано от тяхна страна.

Наблюдаващият разследването прокурор Ангел Кънев е изразил удовлетвореност от решението на съда, като е допълнил, че продължава издирването на останалите 5-ма обвинени за участие в организираната престъпна група. Един от тях – Стайко Стайков, е с европейска заповед за арест, а четирима са обявени за общодържавно издирване.

При акция на специализираната прокуратура в сряда в Карнобат бяха задържани десет души.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините